BIOTOP ZWEMVIJVERS  |  TUINVIJVERS  |  NATUURVIJVERS
Deutsche SprachversionDeutsche SprachversionEnglish VersionU.S.A. VersionVersion françaiseNederlandse versieSlovenian Version
Nieuws | Pers | B2B | Partner Login | Links | Contact | Impressum   
BIOTOP ZWEMVIJVERS | TUINVIJVERS | NATUURBADEN

Referenties van vijvers:

Design-Froschkönig.

Elk jaar looft BIOTOP de begeerde Designprijs onder de leden van de internationale Biotop groep uit. Vanuit de hele wereld dienen partners hun mooiste zwemvijver- of Living-Poolprojecten in. Een internationale vakjury draagt vijf genomineerden uit elke catagorie voor, die dan aan de finale tijdens het partnertreffen deelnemen. Deze firma's hebben daar dan de mogelijkheid om hun project in een kleine vijf minuten te presenteren. De uiterst kritische collega's kiezen dan het meest geslaagde project waarbij bij de beoordeling niet alleen de perfecte uitvoering van de vijver belangrijk is, maar ook de bijkomende omstandigheden die bij de planning en de bouw moeten worden overwonnen. Hoe gecompliceerder de uitgangspositie des te meer welwillendheid tonen de juryleden voor de gepresenteerde projecten.


Design-Froschkönig 2015

De nieuwe categorie „Ombouw & Sanering“ bracht ook meteen een nieuw land als winnaar in het spel: Frankrijk met BIOTOP partner Holdervert won voor de eerste keer de 1ᵉ plaats met een zeer geslaagde verbouwing van een traditioneel zwembad tot een zwemvijver. De firma Schleitzer uit Duitsland overtuigde met een zeer hoogwaardig Living-Pool project, met beek en watervallen, en werd daarmee eerste in deze categorie. Een prachtig met planten begroeide zwemvijver, die al een jaar of tien geleden door BIOTOP partner Schellheimer werd aangelegd, kreeg eveneens de onderscheiding Design-Froschkönig 2015.

 

BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools1e plaats
Ombouw & Sanering


BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools1e plaats
Living-Pool


BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools1e plaats
ZwemvijverDesign-Froschkönig 2014

Een „Newcomer“ uit België – de firma Watelle – werd direct bij zijn eerste deelname de gelukkige winnaar in de categorie „Zwemvijvers“. Eén van de „gebruikelijke verdachten“  – de firma Lütkemeyer uit Gütersloh – belandde met een project waarbij deze door het gebruik van natuurstenen kubussen van mosselkalk als vijveromranding succesvol erin slaagde,het kleine zwemwater het karakter van een rotsbad te geven, op de tweede plaats. Een zwemvijver met een bergpanorama, gepland en gebouwd door de firma Fresner uit Stiermarken als waterondoorlaatbaar betonnen bekken uitgevoerd en met Rauriser natuursteen bekleed, kwam op de derde plaats.

BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools1e plaats
Zwemvijver in België


BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools2e plaats
Zwemvijver in Duitsland


3e plaats

Zwemvijver in Oostenrijk (op dit moment niet beschikbaar)


Design-Froschkönig 2013

De betoverende modelvijver van "Natural Pools UK" overtuigde de jury en werd er als winnaar verkozen. Het is een klassieke zwemvijver met weelderige beplanting. Een paradijs voor de hele familie en wordt vaak en graag gebruikt voor veelzijdige activiteiten bijv. als schooltuin of voor liefdadigheidsevenementen. De tweede plaats – de "Potsdamer Gartengestaltung GmbH" – presenteerde een project dat een zeer rechtlijnig, gelijkmatig design laat zien dat perfect in de moderne tuin past. De "Schleitzer baut Gärten GmbH" is op de derde plaats beland, ook met een design-vijver, die in het bijzonder bekoort door de zwevende stapstenen die een "over het water lopen" mogelijk maken.

BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools1e plaats
Zwemvijver in Groot-Brittannië


BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools2e plaats
Zwemvijver in Duitsland


BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools3e plaats
Zwemvijver in Oostenrijk


Design-Froschkönig 2012

De firma egli jona is niet klein te krijgen en heeft wederom gewonnen. De hoge esthetische eisen die de klanten van Egli aan het geheel stellen was mede een reden voor het verdedigen van de titel. De eigenaren wensten niet alleen bij hun uitzicht van het element water te kunnen genieten, maar ook bij het zwemmen in hun tuin. Twee  bijzondere aandachtspunten waren bij het ontwerp erg belangrijk: een harmonisch geheel en de intergratie van de bestaande elementen.  Het zwemgedeelte is begrensd door een langgerekte ronde muur.

BIOTOP Schwimmteiche, Gartenteiche & Naturpools1ste plaats
Zwemvijver met uitzicht op het VierwoudstedenmeerDesign-Froschkönig 2010

De heer Cem Şirin van Cem Botanik uit Turkijë is een uitblinker. Hij omlijste zijn beschrijvingen met het lijden van een Turkse prinses (in moderne designkleding) die niet in het slot wilde leven dat haar man voor haar, iets buiten Istanbul, had gebouwd. Iets bijzonders dat uitnodigde om in de grote tuin van twee hectaren te vertoeven, ontbrak aan dit complex. En daar had Cem de juiste oplossing voor......

BIOTOP ZWEMVIJVERS | TUINVIJVERS | NATUURBADEN1ste plaats
Zwemvijver in Istanbul

BIOTOP ZWEMVIJVERS | TUINVIJVERS | NATUURBADEN2de plaats
Zwemvijver van de familie Vandebotermet

BIOTOP ZWEMVIJVERS | TUINVIJVERS | NATUURBADEN3de plaats
Zwemvijver op zeer weinig plek


Design-Froschkönig 2009

Waren het de charmante woorden waarmee mevrouw Heinrichs de presentatie van de vijver van de firma Gartenhof Küsters afsloot, of overtuigden de vormgevende kwaliteit en de perfecte uitvoering de jury bij de Design-wedstrijd van de mooiste zwemvijver van 2009? Waarschijnlijk was het een combinatie van beiden, die de partnerfirma van Biotop uit Neuss de eerste “Design-Froschkönig” opleverde.

BIOTOP ZWEMVIJVERS | TUINVIJVERS | NATUURBADEN1ste plaats
In de tuin wachtte reeds de kikker

BIOTOP ZWEMVIJVERS | TUINVIJVERS | NATUURBADEN2de plaats
Zwemvijver als scheepsdek

BIOTOP ZWEMVIJVERS | TUINVIJVERS | NATUURBADEN3de plaats
Voor kinderen gigantisch veel plezier

Deze site aanbevelen:

Partner vakbedrijven

Video

Catalogus hier bestellen

Website by berghWerk New Media - WebDesign Wien